Bladmuziek JN

Het uitwerken en opschrijven van mijn eigen muziek is voor mij (als amateur) gewoon een aangename en ontspannen bezigheid. Ik doe dit graag. Via deze pagina deel ik de muziek met hen die er belangstelling voor hebben.

La Notte voorpag JN  pdf binnenkort beschikbaar  -  beluisteren

LA NOTTE: Muziek voor hobo en orgel/piano (ook geschikt voor orgel alleen).

Kaft Piece Mystique  pdf  -  beluisteren

PIÈCE MYSTIQUE: Handgeschreven bladmuziek. Verklarende woorden bij deze 'sfeermuziek' zijn niet nodig.

Gravement Belgique  pdf  -  beluisteren

GRAVEMENT BELGIQUE: Grave of Gravement betekent in de muziek 'ernstig'. Het zegt iets over de stemming, de algehele sfeer van dit muziekstuk. De toevoeging Belgique is bedoeld als een knipoog naar het feit dat ik voorheen organist was in Nederland, maar dit nu mag zijn in België.

Desire and joy Kaft JN  pdf  -  beluisteren

"DESIRE AND JOY": Een (Hollandse) improvisatie over Psalm 45, waarin o.a. het verlangen en de vreugde naar een geliefde wordt beschreven. In het eerste deel van de improvisatie klinkt het verlangen door, in het tweede deel de vreugde.

Trois Meditations JN  pdf  -  beluisteren: TM1 - TM2 - TM3

TROIS MÉDITATIONS: Eenvoudige (handgeschreven) meditatieve orgelmuziek, bedoeld voor bezinnende momenten.

Toccata Elena omslag  pdf  -  beluisteren

TOCCATA ELENA: Op 13 april 2017 ben ik opa geworden van kleindochter Elena. Als een muzikaal cadeautje voor haar heb ik de 'Toccata Elena' gemaakt. Gewoon een uiting van blijdschap. Tijdens een concert op 12 augustus 2017 heb ik deze muziek (in aanwezigheid van Elena) voor het eerst voor publiek gespeeld. Een journalist die toevallig in de kerk kwam, schreef erover in een artikel.

Aria JN  pdf  -  beluisteren

ARIA: Handgeschreven muziek van een melodieus muziekstukje.

LS Allegro kaft  pdf

LOUIS SOETEWEY ALLEGRO: Deze vrolijke muziek is in 2016, als spontaan muzikaal cadeautje, geïmproviseerd t.g.v. de 84e verjaardag van Louis Soetewey, oud priester van de Sint-Walburgiskerk.

Walburgis toccata omslag  - pdf

WALBURGIS-TOCCATA: Gespeeld bij de gelegenheid van de herinspeling van het orgel van de Sint-Walburgiskerk te Antwerpen op zondag 25 september 2016.