CD Harmonium en piano

Naast het bespelen van het orgel ben ik een groot liefhebber van het harmonium. De melancholieke klank is meeslepend, zeker in combinatie met de gevoelige toon van de piano/vleugel. In het voorjaar van 2020 heb ik samen met pianiste Natalia Voronova, de cd 'About life...' opgenomen. Voor ons was het samenspelen een soort 'synchroonzwemmen op de klavieren'. Het resultaat is een cd waarop Hollandse nuchterheid en Russisch temperament elkaar een gevoelige Belgische hand geven!

De plaats van opname was (hoe kan het ook anders) de Antwerpse Sint-Walburgiskerk. Natalia bespeelt de vleugel, en ik het Alexandre drukwind harmonium. Bewust hebben we gekozen om niet de bestaande composities voor harmonium en piano te spelen, maar muziek die door ons geschikt is gemaakt voor het samenspel. Eerder hebben we deze muziek gespeeld tijdens concertmissen. Via deze cd nemen wij u in twaalf muzieknummers even mee uit de waan van alledag en de drukte van de samenleving, waarin het recht van de sterkste lijkt te gelden, naar de gevoelvolle wereld van innerlijke beleving en ervaring.

Tracks:

 1. Somebody loces you (Summer song) - Pamela Wedgwood
 2. Wiegenlied - Wolfgang Amadeus Mozart
 3. The Little Prince - Mikael Tariverdiev
 4. Les Parapluies de Cherborg - Michael Legrand
 5. Nina - Giovani Battista Pergolesi
 6. Ballade pour Adeline - P. de Senneville
 7. Old French Song - Peter Tchaikovsky / arr. Jan Noordzij
 8. Andante - Cornelis Gurlitt
 9. The Winner Aria (ABBA) - Jan Noordzij
 10. Memories - Lloyd Webber
 11. Theme From Love Story - Francis Lai
 12. The Memory Waltz - Jan Ivanovitch

De CD heeft een volledig Nederlands/Russisch booklet.

Belangstelling? Stuur even een mail met uw adresgegevens naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Harmonium en piano Jan en Natalia (1)

Luister hier naar een track 9 van de cd: The Winner Aria (ABBA) - arr. voor harmonium en piano: Jan Noordzij