CD Harmonium en piano

Naast het bespelen van het orgel ben ik een groot liefhebber van het harmonium. De melancholieke klank is meeslepend, zeker in combinatie met de gevoelige toon van de piano/vleugel. In het voorjaar van 2020 heb ik samen met pianiste Natalia Voronova, de cd 'About life...' opgenomen. Voor ons was het samenspelen een soort 'synchroonzwemmen op de klavieren'. Het resultaat is een cd waarop Hollandse nuchterheid en Russisch temperament elkaar een gevoelige Belgische hand geven!

Belangstelling? Stuur even een mail met uw adresgegevens naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Harmonium en piano Jan en Natalia (1)

De plaats van opname was (hoe kan het ook anders) de Antwerpse Sint-Walburgiskerk. Natalia bespeelt de Stainway concertvleugel, en ik het Alexandre harmonium. Bewust hebben we gekozen om niet de bestaande composities voor harmonium en piano te spelen, maar muziek die door ons geschikt is gemaakt voor het samenspel. Via deze cd nemen wij u in twaalf muzieknummers even mee uit de waan van alledag en de drukte van de samenleving, waarin het recht van de sterkste lijkt te gelden, naar de gevoelvolle wereld van innerlijke beleving en ervaring.  

Harmonium en piano

Luister hier naar een track van de cd: The Winner Aria (ABBA) - arr. voor harmonium en piano: Jan Noordzij