Organist (Antwerpen - België)

Het orgel en het orgelspelen is een nogal uit de hand gelopen hobby waar ik tot op de dag van vandaag heel veel vreugde aan beleef. In 2012 verhuisde ik vanuit Nederland naar België. Eerst heb ik een tijdje gestudeerd op het orgel in de Sint-Annakerk te Antwerpen. In 2015 werd ik organist-titularis van de Sint -Walburgiskerk te Antwerpen. In de Sint-Walburgiskerk staat een symfonisch 3-klaviers orgel, en sinds 2019 ook een 2-klaviers barokorgel! Een Hollandse (zeer gemotiveerde amateur) organist in Antwerpen, aangesteld in een Vlaamse, Katholieke kerk, nee dat kom je niet zo vaak tegen. Voor zover ik weet ben ik, wat dat betreft, de enige.

W - Jan speeltafel nieuw

Sinds 2015 studeer ik bij Peter Van de Velde, organist-titularis van de Kathedraal in Antwerpen. Door hem, maar ook door de mogelijkheden die het Walburgisorgel mij biedt, leer ik o.a. de Belgische en Franse orgelcultuur kennen en raakte ik actief betrokken bij de Antwerpse Kathedraalconcerten (AKC).

Sinds begin 2017 ben ik ook organist in de Sint-Michielskerk te Antwerpen. Verder wordt ik regelmatig gevraagd als gastorganist. En last but not least, het zijn er niet veel, want daar heb ik de tijd niet voor, maar met enige regelmaat geef ik ook concerten.

FILM: Tot slot plaats ik nog een link naar een kunstzinnige film die over mij is gemaakt, kort nadat de cd MY WAY ON ORGAN uitkwam.

***

QUOTE: Goede muziek komt heel gemakkelijk je oor binnen, maar verlaat niet gemakkelijk je ziel...