Organist (Antwerpen - België)

Het orgel en het orgelspelen is een nogal uit de hand gelopen hobby waar ik tot op de dag van vandaag heel veel vreugde aan beleef. In 2012 verhuisde ik vanuit Nederland naar Antwerpen in België.

In 2015 ben ik aangesteld als organist-titularis van de Sint-Walburgiskerk, Volksstraat 41 te Antwerpen (Het Zuid), op loopafstand van de Kathedraal. Hier heb ik mijn steentje mogen bijdragen aan de totstandkoming van de nevenfunctie van de kerk, namelijk die van concertzaal. De Sint-Walburgiskerk is nu een waar walhalla voor de organist; hier staan inmiddels maar liefst drie orgels, drie drukwind harmoniums en twee vleugels, die allemaal op 440 Hz staan, en dus kunnen samenspelen!

W - Jan speeltafel nieuw

Sinds 2015 studeer ik bij Peter Van de Velde, organist-titularis van de Kathedraal in Antwerpen. Door hem leerde ik o.a. de Belgische en Franse orgelcultuur kennen en raakte ik actief betrokken bij de Antwerpse Kathedraalconcerten.

Sinds begin 2017 ben ik ook organist in de Sint-Michielskerk te Antwerpen. Verder word ik regelmatig gevraagd als gastorganist. En last but not least, het zijn er niet veel - want daar heb ik de tijd niet voor - maar met enige regelmaat geef ik ook concerten.

De organist gedicht JN

(pdf van het gedicht)

***

QUOTE: Goede muziek komt heel gemakkelijk je oor binnen, maar verlaat niet gemakkelijk je ziel...