Organistensalon

W - Organistensalon bovenaf

Op het oksaal, naast het orgel heb ik een gezellige 'organistensalon' kunnen realiseren. Na eerst ontzettend veel rommel opruimen en afvoeren is deze plaats vrijgekomen. Het is een plaats om rustig te kunnen praten met bezoekers of collega-organisten, of om muziek uit te werken. Uiteraard kan er koffie en/of thee gezet worden! Zelfs een echt harmonium (ooit eigendom van een vroegere priester van de Walburgis) en een keyboard ontbreken niet. Inmiddels is er in de organistensalon al heel wat afgebabbeld. Zo mooi als de salon die Widor had bij zijn orgel in de Sulpice in Parijs is deze niet, maar dat neemt niet weg dat ik er toch heel blij mee ben.

W - Organistensalon en harmonium

W - Organistensalon uitzicht

Erezetel: Bijzonder in de organisten salon is de speciale erezetel die bestemd is voor de (gast/concert)organist. Het bordje ernaast maakt dit in maar liefst 6 talen duidelijk. Ik ben benieuwd welke organisten hier allemaal nog plaats zullen nemen.

W - Zetel organist       W - Bordje zetel

Spaarpijp: Bij het verlaten van het oksaal kan niemand om de "Spaarpijp" heen. Het bordje ernaast spreekt duidelijke taal. :-)

W - Spaarpijp

W - Spaarpijp bordje