Uitvaartverzorger

Sinds 1997 ben ik werkzaam in de uitvaartzorg. Een jaar later startte ik, samen met mijn broer Nieko, na een periode van voorbereiding, een eigen uitvaartonderneming. Daarvoor deed ik jaren technisch werk, o.a. bij Baggermaatschappij Boskalis, een bedrijf dat wereldwijd havens en kanalen maakt.

Ik heb geen dag spijt gehad van de overstap naar de uitvaartzorg, ondanks het feit dat er voor mij heel veel is veranderd. Ook heb ik nooit spijt gehad om vanuit de grote organisatie waarin ik honderden collega's had, over te stappen naar een klein bedrijf waarbinnen je broer je enige collega is. In de loop van de jaren zijn er natuurlijk wel (parttime)medewerkers gekomen en kwamen er contacten met anderen die ook in de uitvaartzorg werkzaam zijn.

Het uitvaartwerk past bij me, beter dan het werk dat ik voorheen deed. Werken in de uitvaartzorg, zeker als je er vanuit je eigen onderneming invulling aan kunt geven, is prachtig. Het dienstverlenend omgaan en bezig zijn met steeds weer andere mensen is boeiend en verrijkend. Het heeft mijn leven duidelijk (mede) beïnvloed en gevormd.

***

QUOTE: De ene mens wordt maar een jaar of 7, de ander 100 en geen centje pijn. Soms denk ik als ik nadenk over het leven; ik had ook die van 7 kunnen zijn... (Toon Hermans)