Walburgisconcerten

Voor data van de concerten & concertmissen zie de agenda.

De Sint-Walburgiskerk heeft als nevenfunctie het gebruik als concertzaal, iets waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt. Voorin is een verhoogd podium (bij concertgebruik mag de altaartafel verwijderd worden) dat ideaal geschikt is voor optredens. Behalve dat de prachtige, royale akoestiek in de ruimte in belangrijke mate bijdraagt, ervaren de bezoekers ook de weidsheid van de ruimte als prettig. Men heeft goed zicht op de musici en nergens kijkt men tegen pilaren aan. En, wat ook niet onbelangrijk is, in de winter is de ruimte te verwarmen tot een zeer aangename temperatuur!

Heel praktisch is het ook dat, terwijl publiek via de hoofdingang aan de Volksstraat binnenkomt, er voor musici (koor- orkestleden) de mogelijkheid is om de achteringang in de Karel Rogierstraat te gebruiken. Hier is ook een ruimte voor het omkleden, en/of het gebruiksklaar maken van de muziekinstrumenten. Via aparte deuren kunnen de musici dan, bij aanvang van het concert, voor in de zaal binnenkomen.

In de Sint-Walburgiskerk staan de volgende muziekinstrumenten:

  1. een groot orgel (met fernwerk!)
  2. een barokorgel
  3. een koororgel
  4. een drukwind harmonium
  5. een concertvleugel (Stainway)

De drie orgels en ook de vleugel staan op 440 Hz toonhoogte! Ze kunnen desgewenst samen spelen, maar ook solo en/of in combinatie met een koor/orkest gebruikt worden.

Hieronder enkele impressiefoto's van eerdere concerten:

WBC foto 2

WBC foto 1

WBC foto 4

WBC foto 5

WBC foto 3

WBC foto 6