Walburgisconcerten

De Sint-Walburgiskerk is ook zeer geschikt voor het gebruik als concertzaal. Verschillende organisatoren hebben dit inmiddels al ontdekt. Steeds meer wordt er van de Sint-Walburgiskerk als concertzaal gebruik gemaakt. Voorin is een verhoogd podium (bij concertgebruik mag de altaartafel verwijderd worden) dat ideaal geschikt is voor optredens. Natuurlijk draagt ook de prachtige, royale akoestiek in de ruimte in belangrijke mate bij, maar bezoekers ervaren ook de weidsheid van de ruimte als prettig. Men heeft goed zicht op de musici en nergens kijkt men tegen pilaren aan. En, wat ook niet onbelangrijk is, in de winter is de ruimte te verwarmen tot een zeer aangename temperatuur!

Heel praktisch is het ook dat, terwijl publiek via de hoofdingang aan de Volksstraat binnenkomt, er voor musici (koor- orkestleden) de mogelijkheid is om de achteringang in de Karel Rogierstraat te gebruiken. Hier is ook een ruimte voor het omkleden, en/of het gebruiksklaar maken van de muziekinstrumenten. Via aparte deuren kunnen de musici dan, bij aanvang van het concert, voor in de zaal binnenkomen.

In de Sint-Walburgiskerk staan 3 unieke muziekinstrumenten:

  1. een groots klinkend symfonisch orgel (met fernwerk!)
  2. een prachtig barokorgel
  3. een mooie concertvleugel (Stainway)

De beide orgels en/of de vleugel worden desgewenst solo, of in combinatie met koor/orkest gebruikt.

AGENDA:

Zaterdag 16 november 2019 om 20.00 uur + Zondag 17 november 2019 om 15.00 uur - Koor Arti Vocali o.l.v. Dirk De Nef en aan het barokorgel Peter Van de Velde. Uitgevoerd zal worden de "Messiah" van G.F. Händel!

Vrijdag 24 mei 2019 om 20.15 uurAntwerpen Camerata (strijkorkest) o.l.v. Dimitris Spouras en organist Peter Van de Velde (barokorgel en symfonisch orgel) brengen orgelconcerti van Bach, Händel en de Suite in g-klein van Respighi. (4e Promsconcert)

Vrijdag 10 mei 2019 om 20.15 uurPeter Jeurissen en Peter Maus. Deze avond zullen zowel de beide orgels, als ook de vleugel bespeeld worden! (2e Promsconcert)

Zondag 5 mei 2019 om 15.00 uur - Lenteconcert van het koor Arti Vocali o.l.v. Dirk De Nef en aan het orgel Peter Van de Velde. Op het programma staan acapella werken en werken begeleid met vleugel en orgel. Bestel uw tickets via Arti Vocali.

Donderdag 4 april 2019 om 16.00 uur - Stabat Mater van Pergolesi en een Orgelconcerto van Händel. M.m.v. Ensemble I Justiniani, Sopraan Anne Cambier, Mezzo-sopraan Marta Babic, Hobo d'amore Luc Callens, en aan het barokorgel Peter Van de Velde.

Zondag 24 maart 2019 om 15.00 uur - "Orgelconcert met boekpresentatie" door organist Jan Noordzij en (broer) dichter Nieko Noordzij die zijn 2e dichtbundel "Uurwerk" (n.a.v. 24 Pieces van Louis Vierne) zal presenteren. Uiteraard zal er (op het symfonische orgel) muziek van Vierne ten gehore gebracht worden, maar ook een zelf uitgeschreven improvisatie van Henk Klop ontbreekt niet. Verder zal Jan zijn onlangs gecomponeerde 'Triptique pour orgue' voor het eerst voor publiek spelen. Aan het begin zal er ook nog op het barokorgel gespeeld worden.

Vrijdag 8 maart 2019 om 20.00 uur - Raf de Bruyn gaat voor de laatste keer zijn populaire muziekvoorstelling over dementie spelen. Bijzonder is dat bij deze gelegenheid ook het symfonisch orgel, bespeeld door Jan Noordzij, zal klinken!

BAR   overzicht kerkzaal