Werken met je broer

Broers, collega's, vrienden: Niet iedereen heeft het voorrecht dat zijn broer tegelijk ook zijn collega, beste vriend en vertrouweling is. Voor mijn broer Nieko en ik is het echter zo normaal, dat wij het bijzondere ervan bijna niet meer zien. Mensen merken dat wel op en het is dan ook niet voor niets dat ze soms zeggen als ze ons nodig hebben: "bel 'de jongens' maar" of "we bellen de gebroeders". Wij rekenen gewoon op elkaar. Niet alleen ons uitvaartwerk, maar zelfs ook onze interesses in religie/levensbeschouwing en mensen zelf, delen we met elkaar. Samen staan we met passie en overtuiging achter ons werk. Beiden gesteund door onze opleidingen, en zeker niet minder de inmiddels jarenlange ervaring, die ons beiden op een bijzondere manier hebben gevormd en verrijkt.

Geen tweelingen: Onderlinge ruzie kennen wij niet, dat is verloren energie en daar houden wij niet van. Meningsverschillen kennen we wel, en dat is maar goed ook. We mogen dan wel broers zijn, maar we zijn geen tweelingen. Ooit hebben we met elkaar afgesproken dat we naar elkaar toe onze mening niet onder stoelen of banken steken. We zeggen ronduit wat we denken. Als de een bijvoorbeeld een zwarte rouwauto wil en de ander een witte, dan komt er geen grijze. We luisteren naar elkaars argumenten, slapen er nog eens een nachtje over, desnoods nog een, dat werkt beter. Daarna hakken we een knoop door, het is dan het een of het ander. We komen er dan niet meer op terug, maar gaan samen achter het besluit staan. Onderling, achter elkaars rug om zeuren, holt je alleen maar  uit en het beneemt je zowel werklust als levensplezier.

Hobby: Beiden hebben we een persoonlijke hobby/passie. Voor mijn broer Nieko is dat de poëzie, voor mij het orgel en de orgelmuziek. We zijn hier creatief in en passen dit ook met regelmaat toe in ons werk. Zo maakt Nieko nogal eens persoonlijke gedichten voor mensen, en zelf heb ik persoonlijke muzikale impressies gemaakt. Bijzonder om te doen.

Logo: Duidelijk is dat we allebei onze eigen persoonlijkheid en vaardigheden hebben, maar er is ook een gemeenschappelijk deel. Dit wordt tot uitdrukking gebracht in ons logo dat opgebouwd is uit twee afzonderlijke persoonlijke foto's van ons. Hieruit is een silhouet gemaakt. Deze zijn zodanig samengevoegd dat een deel van onze personen samenvalt. We zijn geen tweeling, maar hebben duidelijk heel veel gemeenschappelijk en staan beiden met visie voor ons werk.

logo-sdg Logo: De "SamenwerkenDe Gebroeders" Jan en Nieko Noordzij

Onze raakvlakken zijn uiteraard ook terug te zien op onze persoonlijke websites. We hebben daarom dit logo doorgevoerd naar onze websites en voorzien van de websitekleur.

Jan logo