Bladmuziek 2 (Arrangementen)

Naast het schrijven en uitwerken van mijn eigen muziek, heb ik ook een paar arrangementen voor orgel gemaakt. Via deze pagina deel ik mijn arrangementen met hen die hier belangstelling voor hebben.

Hebt u, in plaats van pdf-bestanden via deze pagina, liever mooie, verzorgde muziekboeken (gedrukt/geniet), stuur dan even een mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

B04 - Love Song kaft  pdf  -  mp3

JN/R04 = Love Song van L. van Rooyen - Toegankelijke pianomuziek, gearrangeerd voor kerkorgel.

B03 - Youll never walk alone kaft  pdf  -  mp3

JN/B-03 = "You'll never walk alone" voor orgel. Een song die het overal goed doet. Dus waarom dan geen versie voor orgel?

B02 - Jubelmars Pros de Vries kaft  pdf  -  mp3

JN/B-02 = Jubelmars (1940-1990): Sinds 2015 ben ik organist van de Sint-Walburigkerk te Antwerpen. Mijn voorganger was Pros de Vries, die hier 60 jaar organist is geweest. Begin 2017 had ik een ontmoeting met de dochters van Pros. Er was bij hen thuis nog een stapeltje muziekboeken en aantekeningen van hun vader, die zij aan mij wilden overhandigen. Hiertussen vonden we de muziekaantekeningen van de Jubelmars. Deze heeft Pros geschreven ter gelegenheid van zijn 50-jarig huwelijk. Bij verrassing heeft hij deze muziek, die hij heeft opgedragen aan zijn vrouw, voor haar gespeeld tijdens de feestelijke dankviering in de Sint-Walburgiskerk. Met de muziekaantekeningen ben ik aan de slag gegaan, en begin augustus 2017 is postuum de notatie/arr. tot stand gekomen. Ik vond het een eer om dit te mogen uitwerken. Op 12 augustus 2017 speelde ik deze muziek (in bijzijn van de dochters van Pros) tijdens een concert op het orgel van de Sint-Walburgiskerk. (Van dit moment is verslag gedaan door een journalist van het Gazet van Antwerpen, die bij toeval aanwezig was.) Met instemming van de dochters van Pros is de bladmuziek in het blad Het Orgel in Vlaanderen (uitgave september 2017) ter beschikking gesteld voor andere organisten en orgelmuziekliefhebbers.

B-01 - Spiegel im spiegel kaft  pdf  -  mp3

JN/B-01 = Spiegel imspiegel: Arvo Pärt, geboren op 11 september 1935 in Estland, is een van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Misschien is zijn muziek "Spiegel im spiegel" daar wel het bekendste voorbeeld van. Het werk is in 1978 gecomponeerd voor viool en piano. Echter bij uitvoeringen wordt de viool vaak vervangen door de cello. Van deze muziek heb ik een arrangement voor orgel gemaakt. Spiegel im spiegel, het suggereert een eindeloosheid, een diepte. De muziek verbeeldt dit op meesterlijke wijze.